Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

A gritt az egészséges tyúkok fontos ásványi anyaga

A gritt alkalmas a tyúkok és más baromfik mészhiányának kezelésére, illetve megelőzésére. Vásároljon tőlünk, válassza magas minőségű termékeinket! 

Az állattenyésztés nem könnyű foglalkozás, ám fontos, hogy bármilyen állatfajról is van szó, mindent megtegyünk az állomány egészséges fejlődéséért és jólétéért. A gritt ennek fontos része, és az alábbiakban bemutatjuk, hogy miért van szükség rá a baromfitenyésztéshez. 

Ha a tyúk egyoldalúan táplálkozik, nem viszi be a szükséges mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, akkor éppúgy, mint nálunk, embereknél, nála is a legkülönfélébb tünetek jelentkezhetnek, illetve hiánybetegségek alakulhatnak ki. A kalcium bevitele például többek között hatással van a tojás mennyiségére és minőségére, de sajnos gyakori jelenség a kalciumhiány okozta sántulás is. 

A gritt nagyszerű választás a kalciumszükséglet fedezésére. Ehhez fontos, hogy olyan készítményt válasszunk, ami elsősorban kalciumban gazdag, de jó, ha ezen kívül tartalmaz foszfort és vasat is. A gritt megfelelő adagolásával elkerülhető a kalciumhiány miatt jelentkező sántulás, javítható a tojáshozam mennyisége és minősége. 

A legjobb, ha folyamatosan a tyúkok rendelkezésére bocsátjuk a grittet, mert súlyos kalciumhiány esetén a tojástermelés teljesen leállhat, illetve az állatok viselkedése is megváltozik, egymással szemben agresszívvá válnak. Ilyenkor a hiány kezelése már sokkal nehezebb, illetve a baromfik sajnos hajlamosak lehetnek megtartani az így felvett rossz szokásokat. 

A cégünknél kapható gritt optimális összeállítású a tyúkok számára: garantált szárazanyagtartalma 98%, melyből a kalcium minimum 36%, a foszfor 0,03%, a vas pedig 510 mg/kg. Száraz, hűvös helyen, mérgező és szagos anyagoktól elkülönítve korlátlan ideig megőrzi minőségét

Amennyiben grittet szeretne vásárolni állatai számára, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén akár még a mai nap folyamán és válaszolnak minden felmerülő kérdésére.