Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Baromfit tartana? Ne feledkezzen meg a mészgrittről!

A baromfitartáshoz mindenképp szükség lesz mészgrittre is. Szerezze be tőlünk a szükséges hozzávalót az állattartáshoz, így nem lehetnek problémái!

Sokan gondolkodnak azon, hogy baromfitartásba fognak. Ebben a formában sokkal minőségibb húshoz, tojáshoz lehet hozzájutni, ráadásul még anyagi szempontból is kedvezőbb lehet ez az irány. Nagyon fontos, hogy mielőtt az érdeklődők belevágnának ebbe, tájékozódjanak az állattartás fontosabb részeiről. Lényeges például, hogy megfelelő takarmányt használjon a leendő gazda, mert ez elengedhetetlen a gondtalan folyamathoz.

Milyen az ideális takarmány?

A tyúkok magokat esznek, vagyis tanácsos beszerezni darált árpát, búzát vagy kukoricát. Fontos, hogy a magok mellett legyen olyan lekerített rész, ahol az állatok tudnak kapirgálni, mert így további élelemhez juthatnak hozzá. Egyúttal így megtisztítják a kertet a bogaraktól, pajoroktól, amik esetleg kárt tennének a veteményesben, növényekben. Salátát, zöldségek leveleit is bátran lehet adni a tyúkoknak, ezeket is szívesen fogyasztják.

Hogyan kerülheti el a puha tojáshéj problémát?

A puha tojáshéj problémával gyakran szembesülhetnek kezdő baromfitartók, ami miatt el is mehet a kedvük a komplett folyamattól. Nagyon egyszerűen el lehet kerülni ezt a rendellenességet, mégpedig mészgritt rendszeres alkalmazásával. A mészgritt fontos szerepet tölt be a kalciumveszteség pótlásában, emellett tartalmaz vasat és foszfort is, amelyekre szintén szükségük van az állatoknak.

A mészgritt rendszeres alkalmazásával olyan tojásokat biztosíthat, amelyek megfelelnek a további felhasználáshoz. Nincsenek kellemetlen pillanatok, ráadásul a termék kedvező áron, könnyen beszerezhető a kínálatunkból.

Nincs szükség bonyolult dolgokra ahhoz, hogy az állattartás a tervek szerint valósuljon meg. Szerezze be tőlünk a mészgrittet és vágjon bele bátran a baromfiudvar kialakításába! Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.