Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Csonterősítő baromfiknak? A megoldás a futor!

A futor a haszonállatok számára adható természetes csonterősítő, melyet ajánlunk szárnyasok, nyulak, sertések, szarvasmarhák, juhok, kecskék részére adni. 

Ahogyan időnként az embereknek, úgy az állatoknak is szükségük van egy kis plusz csonterősítőre. Ez alól nem jelentenek kivételt a baromfik sem, amelyeknél könnyen alakulhat ki mészhiány. Ilyenkor laikusok számára meglepő dolgokat csinálnak, de szerencsére a probléma könnyen orvosolható. 

A tyúkoknak, de a kacsáknak, libáknak, pulykáknak is sok mészre van szükségük a tojásképzéshez, amihez elegendő kalcium-karbontátot kell bevinniük a szervezetükbe. Ha ez nem történik meg, akkor azzal, a több szempontból is kellemetlen viselkedéssel fog találkozni, hogy a tyúkok megeszik a tojásaikat. Ez értelemszerűen a tojáshozam csökkenése miatt sem szerencsés, de sajnos, ha csak egy állat is elkezdi, a többi hamar „eltanulja” tőle. 

A legjobb, ha meg tudja előzni az ilyesfajta gondokat, és folyamatosan biztost az állatoknak kellő mennyiségű csonterősítőt. Ezt elég eléjük szórni, nem kell sem vízzel, sem élelemmel összekeverni, az állatok pontosan tudni fogják, hogy mennyire van szükségük belőle és el fogják fogyasztani azt a mennyiséget. 

Ha már jelentkeztek a mészhiány tünetei és a tyúkok elkezdték elfogyasztani a tojásaikat, akkor sok további problémától kímélheti meg magát, ha az érintett állatot vagy állatokat elkülöníti a többiektől, de úgy, hogy szemkontaktus maradjon közöttük, hogy a visszatéréskor se legyen konfliktus. Ezzel megelőzhető az eltanulás. 

A baromfik számára többféle csonterősítő is adható. Jó megoldás lehet, ha a konyhában keletkező tojáshéjakat megszárítjuk és apróra törjük, de az is, ha egy olyan épület oldalát vakoljuk le mésszel, amihez hozzáférnek és csipegethetik. A legegyszerűbb azonban a futor csonterősítő használata, melyet csak egyszerűen ki kell szórni vízmentes helyre. 

Amennyiben megbízható, hatékony és természetes csonterősítőt keres, forduljon hozzánk bizalommal futorért! Ha kérdése merült fel, vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink szívesen segítenek mindenben!