Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Futor: a többfunkciós „csodaszer”

A futor egy több feladatra is alkalmas termék, amelyet nem csak az állattenyésztéssel, de a növénytermesztéssel foglalkozó gazdáknak is érdemes használniuk.

A talajjavítás olyan feladat, amire nagy hangsúlyt kell fektetni a magas terméshozam érdekében, de ugyanígy lényeges a haszonállatok egészségének megőrzése, tápanyagokkal történő ellátása is. A futor mindkettőre alkalmas, természetes mészkőőrlemény, amely kedvező áron szerezhető be, nem károsítja a környezetet, és számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

A futor egyrészt takarmánykiegészítő, amelynek szemcsenagysága lehetővé teszi azt, hogy az állatok könnyedén el tudják fogyasztani; erre az egészségük megőrzése érdekében van szükség, mégpedig a takarmány körülbelül 1%-os arányában. Érdemes külön adni, de a takarmányhoz keverve is adagolható; a lényeg, hogy az állatok elfogyasszák, hiszen így megelőzhető a mészhiány kialakulása.

A futor talajjavító szerként is megállja a helyét; rendkívül pozitív hatást gyakorol a savanyú talajra és ezáltal a növényekre is, ráadásul könnyen és gyorsan hasznosul. A tápanyagokban szegény talajon a növények gyengék, betegesek lesznek, lassan fejlődnek, ráadásul kevés és rossz minőségű termést hoznak; ezen azonban lehet segíteni a megfelelő talajjavító szer – azaz a futor – rendszeres használatával.

A kínálatunkból beszerezhető futor kiváló minőségű, magas kalciumtartalmú, vegyi adalékoktól mentes, és gyorsan képes felszívódni a haszonállatok szervezetében, illetve a talajban, ahol szinte azonnal kifejti pozitív hatását. A futor felhasználásának segítségével megelőzhetőek a különféle, kalciumhiányból adódó problémák, sőt, a baromfik tojáshozama és tollazatának minősége is javítható, illetve talajjavítóként történő alkalmazás esetén a terméshozam is megnövelhető.

Amennyiben futorra lenne szüksége az állatai egészségének megőrzéséhez, vagy a savanyú talaj minőségének javításához, illetve, ha kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!