Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Mészgritt

Takarmányozási puha mészkő- MÉSZGRITT

Szemcseméret: 1,2 mm – 5 mm

Takarmány kiegészítő. Garantált beltartalmi értékek: szárazanyag 98%, kalcium: min. 36%, foszfor: 0,03%, vas: 510 mg/kg. Mészhiány pótlására szolgál.

Mészgritt felhasználási javaslat: aszerint, hogy az állatok kora, hasznosítása és a takarmány minősége mennyi mész pótlását teszi szükségessé.

Élelmezési várakozási idő: 0 nap

Tárolás: száraz, hűvös helyen, mérgező és szagos anyagoktól elkülönítve.

Minőségét megőrzi: a jelzett módon tárolva korlátlan ideig.

Csomagolás: 5/1 kg-os kiszerelésben, 25/1 kg és 50/1 kg-os zsákban, illetve Big-Bag-ben.

Állatgyógyászati terméket nem tartalmaz.

Mészgrittre lenne szüksége?

Az ásványi anyagok pótlására nem csak az emberi szervezetnek van szüksége, hanem az állatoknak is. A mészgritt abban az esetben szolgál takarmányozási célokat, ha az állatoknak mészhiányuk van. A puha mészkő-zúzalék tökéletes táplálékkiegészítő a szarvasmarhák, sertések és szárnyasok számára.

A kalcium a csontok építőanyaga, a hiánya pedig súlyos betegségekhez vezethet (csontritkulás, tojáshéj gyengeség). Mészgritt adagolásával pótolható az állatok kalciumvesztesége, de ezen felül tartalmaz még foszfort és vasat. Természetesen nem feltétlenül szükséges a mészgritt takarmányhoz adása, hiszen a szükségessége számos tényezőtől függ, ám mindenképpen érdemes legalább időnként ellátni vele a haszonállatokat, hogy megőrizhessék az egészségüket.

Az általunk kínált mészgritt teljesen természetes, nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot, az ára pedig kedvező, így mindenképp megéri megvásárolni. Ráadásul puha mészkőként a piacon található egyéb termékekhez képest sokkal gyorsabban oldódik az állatok gyomorsavában. Magas hőmérsékleten hőkezelt, fertőtlenítő hatással is bír. Amennyiben szüksége lenne mészgrittre, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, és adja le rendelését!