Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Mészgríz

Takarmányozási puha mészkő – MÉSZGRÍZ

Szemcseméret: 1,2 mm – 4 mm

Mészgríz felhasználási javaslat: Az abrakhoz minden kilogrammra 0,5-2 dkg /csapott kávés- vagy evőkanálnyi/ grízt kell adni, aszerint, hogy az állatok kora, hasznosítása és a takarmány minősége mennyi mész pótlását teszi szükségessé. Garantált beltartalmi értékek: kalcium min. 36 %, foszfor: 0,03 %. Mészhiány pótlására szolgál.

Minőségét megőrzi: a jelzett módon tárolva korlátlan ideig.

Élelmezési várakozási idő: 0 nap

Tárolás: száraz, hűvös helyen, mérgező és szagos anyagoktól elkülönítve.

Csomagolás: 5/1 kg-os kiszerelésben, 25/1 kg és 50/1 kg-os zsákban, illetve Big-Bag-ben.

Állatgyógyászati terméket nem tartalmaz.

Mészgríz az egészséges baromfiállományért!

A kalcium pótlása születéstől az elmúlásig a fontos az állatok csontozatának erősítéséhez.
A baromfitenyésztésben az előneveléskor 5-7 hetes korukig mészgrízzel (dercés, rizsszem nagyságú) biztosítják az állatok csontjainak növekedéséhez szükséges kalciumot. Ilyenkor még elegendő a takarmány 2 %-os kalciumtartalma. Ezután csontrendszerükben jelentős átalakulás mellett megnövekszik a kalciumtartalom szükségessége, előkészítvén a tojókat a tojásképzés, a héjképződés megnövekvő igényére. A takarmány kalciumtartalma a 3,75 %-ot is elérheti, ekkor már mészgrittet (kukoricaszem nagyságú) adunk a takarmányhoz.

Ez az ásványi anyag nem csak nagytestű állatok – ló, szarvasmarha, pulyka, emu számára, de hüllők, páncélosok, kistestű kedvenceink egészsége érdekében is fontos.

mészgríz fontos része az állattartásnak, ne feledkezzen meg Ön sem az adagolásáról! Nálunk könnyedén hozzájuthat a termékhez, kedvező áron. Ha szeretné leadni a rendelését, vagy bővebb információkra lenne szüksége a mészgrízzel kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.