Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Mészkőliszt: hagyományos festék a természetesség híveinek

mészkőliszt – más néven a Bécsi Fehér – természetes alapanyag, amely kiválóan alkalmas bármilyen falfelület festéséhez.

Napjainkban a természetesség és a hagyományos módszerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendhetnek, és, ha ez még a lehető legkedvezőbb árral is párosul, az csak hab a tortán. A mészkőliszt mindezen előnyökkel rendelkezik, de ennél még többre is képes: az egészség megőrzését is támogatja.

mészkőlisztet évszázadok óta használják falak festésére – innen ered a „meszelés” kifejezés. Gyakorlatilag mészkőőrleményről van szó, amelyet vízzel kell elkeverni, amiben gyakorlatilag azonnal fel is oldódik, majd ezt felhordani a falakra a szokásos módon, ráadásul az így készült festék könnyen színezhető is, azaz tökéletesen képes helyettesíteni a modern falfestékeket. Sokan elfelejtették már, ennek ellenére azonban a mészkőliszt továbbra is kapható, sőt, meglehetősen nagy kereslet mutatkozik iránta, ami ráadásul egyre csak növekszik.

Ez valószínűleg nem csak az árának köszönhető, hanem annak is, hogy a környezet- és egészségtudatosság egyre nagyobb szerepet kap a mindennapi életünkben, márpedig a mészkőliszt számos olyan előnnyel rendelkezik, amelyekkel a modern falfestékek nem. Azon túl, hogy kiválóan tapad, tökéletesen fed és gyorsan szárad, az egészségünkre is jó hatással van, bár nem közvetlenül: a mészkőliszt jó páraáteresztő képességgel bír, aminek köszönhetően csökken a fal penészedésének esélye, ráadásul fertőtlenítő hatású, azaz elpusztítja az esetleg mégis megjelenő penészgombát és más kórokozókat is.

mészkőliszt a fenti előnyökön túl rendelkezik még egy fontos tulajdonsággal: a hagyományos festékekkel történő kifestéshez képest jóval alacsonyabb az összköltsége, hiszen akár egyetlen rétegben is tökéletesen fed, így pedig a munka is jóval kevesebb vele. Így kijelenthető, hogy mindenképp érdemesebb ezt választani a megszokott falfestékek helyett.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a mészkőliszt iránt, és kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!