Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Növényerő, a mészkő alapú talajjavító

A talajjavítóknak színes a kínálata, de Ön válassza azt, ami a természet erejével segít a termőföldet alakítani!

Mi az a Növényerő?

A Növényerő egy olyan, természetes anyagokból álló termék, amit nyugodt szívvel adagolhat a termőtalajba. A termőképességet anélkül képes javítani ez a termék, hogy bármilyen, káros következménnyel járna a használata. Honnan érkezik a Növényerő? A Malomhegyi Mészkő Kft. külszíni művelésű bányaüzeméből kerül ki a termék alapanyaga. A zebegényi bányaüzemben puha mészkövet hoznak elő, ami a Növényerő alapját adja. Az üledékes tengeri meszezőanyagot nem csupán puha mészkő alkotja, ugyanis találhatóak mellette szintén a zebegényi bányából érkező, tengeri puhatestű élőlények páncéljai, ősmaradványok, de korallok és tengeri üledékek is, szárított, őrölt formában.

Természetesen a mészkő ismert, mint gyakran alkalmazott talajjavító. Miért pont a Növényerőt kellene választania? 

 Ez a mészkő fiatal földtani korral bír, könnyen oldódik és a hatóanyag tartalma is jelentős,88 – 93% CaCo3. A puha mészkőnek megvan az a kiváló tulajdonsága, hogy a levegő páratartalmát is felveszi és 100%- os tisztaságú. Meszező anyagként nagyszerűen beválik, mert hatékony és teljesen mentes az adalékoktól. 

Milyen hatással van a meszezés a talajra?

A Növényerő a talaj savanyúságán képes javítani, ezzel párhuzamosan pozitívan tudja befolyásolni a víz-és levegőgazdálkodását is. Az ilyen talajban a növények szára és gyökérzete erősebbé válik. A meszes talajt kedvelő növények közé sorolható a dió, szőlő, lucerna és a rózsa is. A meszezés egyaránt látványos eredményeket hoz a  szabadtéri a fóliás növényeknél is.

Pótolja a 1 – 2 %-os nedvességtartalmú termékkel  természetes módon a kalciumot! Tegye közvetlen a földbe vagy locsolóvízbe (10 literhez egy púpozott evőkanál) már kezdetben, palántázás, vetés idején, talaj előkészítéshez!

Vásároljon 5 kg, 25 kg, 50 kg és 1 tonnás BigBag zsákban kapható Növényerőt, használja a a bővebb hozam érdekében! Ismerje meg a talajjavítóról szóló tanulmányt, kérjen árajánlatot az elérhetőségeinken!