Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Talajjavító szerre lenne szüksége?

A talajjavítás számos esetben lényeges a magasabb terméshozam érdekében, vagyis bizonyos talajtípusok esetében nem elég a trágyázás, többre van szükség!

A talaj területtől függően sokféle lehet; van, ami alkalmas bármilyen növény termesztésére, és van, ami nem, ám fontos tudni, hogy még az úgynevezett savanyú talaj is viszonylag egyszerűen a kívánt minőségi szintre hozható, csupán a megfelelő talajjavító szerre van szükség.

Magyarországon a talaj jelentős része sajnos savanyú, ami akadályozza a hatékony növénytermelést, mivel a hozam az ilyen talajon nem éri el azt a mennyiséget, ami által a termesztés gazdaságos lenne, a megfelelő kémhatású talaj hiányában ráadásul a termesztett növények minősége is rosszabb, azaz minden szempontból fontos a talajjavítás, amihez a mész nyújtja a legjobb, egyben legtermészetesebb megoldást.

A nagyüzemi gazdálkodás gazdaságossága a savanyú talaj miatt már egyáltalán nem egyértelmű, főleg, ha a meszezést elhanyagolják, ráadásul nem elég csupán egyszer végrehajtani. A mészhiány ugyanis két okra vezethető vissza: egyrészt természetes folyamatról van szó, másrészt viszont a termés maga is kivonja a kalciumot a talajból. Szerencsére a meszezés nem bonyolult feladat, és csupán egyetlen dologra van szükség hozzá: mészkőőrleményre.

A kínálatunkból beszerezhető talajjavító mészkőőrlemény kiváló minőségű, magas kalciumtartalmú, vegyi adalékoktól mentes, és gyorsan képes felszívódni a talajban, ahol azonnal kifejti hatásait. A felhasználásának segítségével megelőzhetőek a különféle, kalciumhiányból adódó problémák, a terméshozam pedig egyszerűen megnövelhető, és a növények minősége is kategóriákkal jobb lesz. Vásároljon talajjavító szert tőlünk, és garantáljuk, hogy mind a minőségével, mind az eredményekkel maximálisan elégedett lesz!

Amennyiben természetes, mészalapú talajjavító szerre lenne szüksége a savanyú talaj minőségének javításához, illetve, ha kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!