Termékek
Nyitva tartás

Hétfő: 6:00 – 14:00
Kedd: 6:00 – 14:00
Szerda: 6:00 – 14:00
Csütörtök: 6:00 – 14:00
Péntek: 6:00 – 14:00
Szombat: ZÁRVA
Vasárnap: ZÁRVA

Talajjavítóval változtatni tud a termőföld ph értékén

A növénytermesztés sikere függ a talajjavító termékek alkalmazásától is. A kalciumban szegény termőtalaj kezelésére a mészkő a legideálisabb talajjavító szer.

A talaj ph értékének fontos szerepe van abban, hogy a növények hogyan fejlődnek, milyen termést képesek hozni. A hazai termőföldek minősége a változatos képet mutat. Jellemző a savanyú és a homokos talaj jelenléte. Nagyobb arányban található enyhén savanyú kémhatású talaj és mintegy 13 százalékra tehető a hazai, erősen savanyú talaj megléte.

Kálcium és magnézium a talajban

A savanyú és a homokos talajban kis mennyiségben található kálcium és magnézium, ami a talajt kis termékenységűvé teszi. A magnéziumnak és a kálciumnak kiemelkedő szerepe van abban, hogy növénytermesztés sikerrel járjon. Magnézium nélkül a növények nem képesek bizonyos biológiai folyamatok elvégzésére. Ennek az anyagnak a hiányában a növények nem tudnak fejlődni, sem pedig a szükséges anyagcsere folyamatokat elvégezni.

A kálcium jelenléte a termőtalajban támogatja a növények csírázását, valamint a növények tápanyag felvételét a gyökereken keresztül. A kálciumnak a szemképződésben, a gyümölcsfal felépítésében és a szövetek stabilizálásában is szerepe van.

A talaj szerkezete javul, a biológiai aktivitása szintén pozitív irányba változik. A javított ph értéknek köszönhetően a termőföldben a szerves anyag minősége nő, a föld kevésbé cserepesedik, könnyebben lehet megművelni is. Használja ki a termőföldet, talajjavító szer alkalmazásával többféle növényt is termeszteni tud majd!

A savanyú talaj javítása szükséges, ha olyan, ph érzékeny növények termesztése zajlik, mint a csonthéjas gyümölcsök, gabonafélék vagy a burgonya. Tápanyaghiány léphet fel nem megfelelő összetételű talaj esetén, illetve szárazság idején is.

A meszezés kedvező környezetet teremt a terméshozam növelésére. Talajjavításra szükség van rossz ph értékű földnél, de betakarítás után is, amikor a talaj kálcium tartalma lecsökken.

Kiváló tulajdonságokkal bíró mészkövet tartalmazó, hatékony talajjavítót forgalmazunk. Ismerje meg termékeinket!